Ruusukesammal 12, 49200 Heinlahti 045 113 0640 helihuovinen@icloud.com

Suolistoa hoitamalla vaikutat myös ihoosi

Suolistoa hoitamalla vaikutat myös ihoosi

– probiooteilla hoitaminen

Syyskuu ja syksy ovat saapunut, mikä tarkoittaa myös muutoksia ihon hoitamiseen. Ihon hoitaminen on syklistä, joka kannattaa huomoida kotihoidossa. Se mikä oli iholle hyväksi kesällä, ei yleensä toimi enää syksyllä. Ihon hoitaminen on kuitenkin aina henkilökohtaista, koska ihon kuntoon vaikuttavat myös monet muut sisällämme tapahtuvat asiat. Suoliston kunto, imunesteiden kierto, ravinnon imeytyminen, ravintoaineiden puutokset sekä henkinen puoli, kuten tunteet, vaikuttavat kaikki meidän ihoomme.

Syksy on erittäin hyvää aikaa lähteä hoitamaan suolistoa ja IHOA. Syksyllä kannattaa lähteä hoitamaan esimerkiksi ummetusta lisäämällä ruokavalioon riittävästi kuituja, kuten chiansiemeniä tai pellavansiemeniä. Meidän suolistomikrobit vaikuttavat paljon terveyteemme – jopa luultua enemmän ja suoliston ympärillä tutkimuksia satelee jatkuvasti lisää. 70%:a tai jopa enemmän immuniteettitekijöistä sijaitsee meidän paksusuolessa. Kiinalaisen lääketieteen mukaan syyspäivän tasauksesta (22.9.2020) alkaa Metalliaika, jonka elinpari ovat keuhkot ja paksusuoli, myös iho kuuluu keuhkojen yhteyteen ja on yksi ”ihon elimistä”. Myös luontaislääketieteessä on sama suuntaus. Voit hoitaa vaikka astmaa tai yskää tuloksellisesti vain hoitamalla keuhkojen lisäksi myös paksusuolta. Maitohappobakteerit vaikuttavat juuri meidän paksusuolen mikrobeihin ja voit nauttia iltaisin tai iltapäivällä laadukkaita maitohappobakteereita tukemaan suoliston hyvää bakteerikantaa. Myös hapankaali ja kombutcha ovat loistavia vaihtoehtoja probioottien lisäksi.

Ruokavalioon kannattaa myös lähteä lisäämään lämmintä ruokaa ja tukea samalla ruoansulatusta. Näin vaikutat myös ihoosi. Nauti haudutetuista pataruoista, jossa on paljon kasviksia. Vältä kylmiä ruokia, kuten salaattia yksistään. Tue ruoansulatusta lisäämällä ruokiin yrttejä ja mausteita, kuten mustapippuria, inkivääriä ja kurkumaa. Myös ceylon-kaneli toimii ihanasti lämmittävänä mausteena vaikka puurossa. Suosi luomuruokaa aina kun mahdollista, vältä maitotuotteita, jos ne lisäävät kehossasi liman kertymistä. Myös valkoinen sokeri, ja valkoiset jauhotuotteet (vehnä) kannattaa karsia pois. Liiku ja hengitä raikkaassa syysilmassa, pukeudu lämpimästi sään mukaan ja nuku riittävän pitkiä yöunia. Olet samalla valmis myös tulevaan talveen ja voit välttyä flunssilta, kun hoidat nyt suolistoasi ravinteikkaalla ruoalla ja lisäät ruokavalioosi maitohappobakteereita.

Ihon hoidossa parhaimman tuloksen saat, kun yhdistä sisäisen ja ulkoisen hoitamisen. Ihoasi kannattaa hoitaa probioottisella luonnonkosmetiikalla, jolla teen myös kaikki kasvohoidot hoitolassani. Probioottinen luonnonkosmetiikka hoitaa, kosteuttaa ja suojaa ihoasi sekä mahdollistaa hyvien mikrobien kasvun ihollasi. Olen huomannut, etä jo ensimmäisellä hoitokerralla asiakkaan iho voi paljon paremmin, kun olemme lähteneet hoitamaan sitä probioottisella luonnonkosmetiikalla, ESSE skincare – sarjalla. Hoidon jälkeen kotihoitoa on hyvä jatkaa, kun hoitolassa on tehty iholle tarpeellinen hoidon aloitus ja tuotteet on valittu jokaisen ihotyypin mukaan. Sisäisesti kannattaa käyttää laadukkaita probiootteja.

IHANA LÄMMITTÄVÄ JUOMA SYKSYYN

2 dl Kauramaitoa, kookosmaitoa tai soijamaitoa
1 tl luomu kurkumajauhetta
1/4 tl ceylonkanelia
ripaus mustapippuria
ripaus kardemummaa
1 tl ghee-voita (kirkastettu voi)

Lämmitä maito, lisää ghee- voi ja mausteet. Sekoita hyvin vispilällä ja kaada lämmin juoma kuppiin. Nauti ja rentoudu.

Kaunista syksyä!

**Laadukkaat luomulaatuiset Living Nutriton probiootit löydät Kauneus-Huilin valikoimista. Maitohappobakteereita on valikoimissa erilaisia. Kaikkiin tuotteisiin on myös lisätty prebiootteja, jotka mahdollistavat hyvien bakteerien lisääntymisen paksusuolessa.